2019-09-22 19:00 Nemzeti Táncszínház Nagyterem

BEMUTATÓ - Nyaralás

Bozsik Yvette Társulat

2019-09-24 19:00 Nemzeti Táncszínház Nagyterem

Kármen

Varidance

2019-09-24 19:00 MÜPA - Fesztivál Színház

Budapesti bemutató - Betyárvilág

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

6. BODY.RADYCAL - Akció!

15% kedvezmény egyidejű vásárlás esetén a BODY.RADYCAL jegyek árából!

A 2009-ben indult, idén 10 éves BODY.RADICAL Nemzetközi Előadóművészeti Biennálé, ma a régió legjelentősebb, az ázsiai kortárs non-verbális előadóművészeteket bemutató programmá nőtte ki magát.

A biennálé szervezőjének, az Érintéspont Művészeti Alapítványnak kiemelt célja, hogy Magyarországon és lehetőség szerint a régióban is bemutassa a Távol-keleti előadóművészetek legújabb irányzatait: a butoh filozófiáját tükröző, vagy határokat feszegető, radikális előadásokat, kortárs tánc produkciókat és performansz akciókat, elősegítve ezzel a kulturális és művészeti kapcsolatok kiépítését, koprodukciók létrejöttét. 

Idén  Japánból, Koreából, Kínából, Kanadából és Spanyolországból érkeznek határokat feszegető, radikális, fizikai, ugyanakkor erős érzelmi töltettel bíró előadások, melyek esetenként tradicionális gyökerekből inspirálódtak.  Az előadások mellett a két napos butoh workshopot OKUYAMA Barabbas, a Dairakudakan együttes volt frontembere vezeti. Az idei filmvetítés anyagát a tokiói Ko Murobushi Archívum, Basil DOGANIS, a Parallel Művészeti Alapítvány és az Érintéspont Művészeti Alapítvány biztosítja.

 

Támogatók