A jövő csillagai
Esemény értékelése
0/0

Időpontok:

 

A jövő csillagai

a Magyar Táncművészeti Egyetem gálaestje

Ahogyan azt a cím is jelzi, ebben a műsorban azok lépnek fel, akik ragyognak, de legalábbis ragyogni igyekeznek. Ma talán még csak csillagocskák, de ők a jövő csillag-reményei is.

Tavaszi gálaestünk a teljes művészképzésből válogat: az épp’ csak tanulmányaikat kezdők és a diploma előtt állók, a háziversenyen díjazottak és a már nemzetközi fórumokon is bizonyítottak követik egymást.

Stílusában is sokféle az a program, amiből válogathattunk: a Magyar Táncművészeti Egyetem – az Állami Balettintézethez méltóan – hűséggel őrzi és adja tovább a klasszikus balett hagyományait. A művészképző minden növendéke – legyen a balett, néptánc vagy moderntánc szakirány növendéke – a napi munkát egy balettórával kezdi; ennek segítségével válik testének, mozgásának mind tökéletesebb urává, hogy végül a technika már csak eszköz legyen, ami bármely táncnyelvben a művészi kifejezést, a közönségnek is tolmácsolt élményt szolgálja. És közben élményt jelent magának az előadónak is!

Az Egyetem mesterei maguk is átélték a színpad varázsát, sokan ma is aktív előadóművészek. Így megértéssel és nagy felelősségérzettel készítik fel a növendékeket, hallgatókat minden egyes előadásra. Jól tudják: a mesterek véleménye fontos, a szülők támogatása elengedhetetlen, egy-egy zsűritag vagy szakember hozzászólása meghatározó lehet; de a döntő szót mégiscsak a közönség mondja ki: tapssal! Ezért hívjuk-várjuk Önöket is, Kedves Nézők!

Szakály György
rektor


Gálaestünk a teljes művészképzésből válogat: kicsik és nagyok, a háziversenyen díjazottak és a már nemzetközi fórumon bizonyítottak követik egymást. Balett, néptánc, moderntánc – mind helyet kap.

Oktatóink mind átélték a színpad varázsát, sokan ma is aktív előadóművészek. Jól tudják: a mesterek véleménye fontos, a szülők támogatása elengedhetetlen, egy zsűritag vagy szakember hozzászólása meghatározó lehet; de a döntő szót a közönség mondja ki: tapssal! Ezért hívjuk-várjuk Önöket is, Kedves Nézők!

« 2019 Január »
Hét H K Sze Cs P Sz V
01 31
01
02
03
04
05
06
02
07
08
09
10
11
12
13
03
14
15
16
17
18
19
20
04
21
22
23
24
25
26
27
05
28
29
30
31
1 2 3