2019-11-19 19:30 Nemzeti Táncszínház Kisterem

NOIR

Kovács Gerzson Péter / TranzDanz

2019-11-20 10:30 Nemzeti Táncszínház Nagyterem

Mátyás, a világ királya

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

2019-11-20 15:00 Nemzeti Táncszínház Nagyterem

Mátyás, a világ királya

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

Minden kollégám profi a maga területén

Mi a kedvenc történeted, amit a munkádhoz tudsz kapcsolni? 

Egyik legkedvesebb történetem eddigi munkám során Pirók Zsófi táncművésznőhöz kötődik. Történt egyszer, hogy a Várkert Bazárban volt flamenco-estje a művésznőnek, és az előadás előtti próba alatt letört a műkörme. Mit lehet ilyenkor tenni? Nekem mindenre és mindenkire oda kell figyelnem, hogy rendben lemenjen az előadás, de hát ilyen malőrre én sem voltam felkészülve. Rohantam mindenféle boltba, de csak pillanatragasztót tudtam szerezni, azzal próbáltuk megoldani a problémát, de sajnos nem ragadt meg sehogyan sem a körme. Tanulság: egy jó ügyelőnél mindig legyen műkörmös készlet!

 

Hogyan kerültél a Táncszínházhoz?

Három évvel ezelőtt hívott telefonon akkori mesterem, főnököm Román Sándor, hogy nem szeretnék-e ügyelő lenni. Épp Ertl Péter igazgató úrral beszélt, és szóba került a nevem, amikor új kollégát keresett a színház. Elsőre zavarban voltam, de rögtön igent mondtam. Egy év betanulás után már úgy éreztem, enyém a ?szerep?, amit azóta nagyon élvezek. Különösen jó érzés, hogy minden kollégám profi a maga területén, és öröm ilyen csapatban dolgozni.

 

Ha színpadra léphetnél bármelyik együttes darabjában, melyik lenne az és miért?

? Nehéz kérdés. Majd 26 év profi táncos pályafutás után, melyből 22 évet az ExperiDance-ben töltöttem el, szinte mindenhova beállnék egy iciripicirit. Ám ha mindenképp választani kell, akkor Egerházi Attila Naplemente című előadása lenne az, a két főszereplő (Lőrinc Katalin és Krámer György) legendás személye, valamint a darab mélysége és magassága miatt. Nagyon közel került hozzám ez az előadás. 

 

Görög Zoltán, ügyelő

Támogatók
tancszinhaz.hu/