2021-02-25 20:30 Nemzeti Táncszínház – Online

Gyertyaláng - Online vetítés

Duna Művészegyüttes

2021-02-27 11:00 Nemzeti Táncszínház – Online

Kippkopp és Tipptopp - Online vetítés

Győri Balett

2021-03-02 20:30 Nemzeti Táncszínház – Online

Megidézett Kárpátalja - Online vetítés

Magyar Állami Népi Együttes - Hagyományok Háza

Az alkalmazkodás és a változás részei a mindennapi életünknek

 

- Szerinted, miért jó a Táncszínház csapatában dolgozni?

- A munkában is az élet sokszínűségét tapasztalom meg. Raktárvezetőként és az üzemeltetés munkatársaként találkozom hirtelen megoldandó feladatokkal és kihívásokkal, és ez egy olyan folyamat, ami össze tudja kovácsolni a kollégákat. Ahhoz, hogy csapatként jól együtt tudjunk működni, fontos, hogy több nézőpontból lássuk a dolgokat, és a sajátunktól eltérő szemszögből is meg tudjuk közelíteni a feladatokat. A Táncszínház közege teljesen új terület volt számomra, és a művészvilág igen érdekes nézőpontokat tár elém.  

 

- Ha színpadra léphetnél bármelyik együttes darabjában, melyik lenne az és miért?

- Az Artus - Goda Gábor Társulatának Cseppkánon című darabjában szívesen színpadra lépnék, mint tai chi harcművész. Jó látni, hogy van olyan együttes, aki ezt a mozgáskultúrát is megjeleníti a színpadon. Bízom benne, hogy ez által lesz olyan néző, aki kedvet kap ennek a sokrétű mozgásformának az elsajátításához, amely később életformává is alakulhat. 

 

- Ha saját színpadi művet rendezhetnél, mi lenne a témája és miért?

- Mindenképpen valami mozgásművészettel kapcsolatos előadást rendeznék, hiszen én magam tai chi-val foglalkozom szabadidőmben. Azért is választanám ezt a vonalat, mert többször jártam már Kínában életem során, és jelenleg egy Shenyangban élő mestertől tanulom a tai chi művészetét. Számomra a művészet azt jelenti, hogy a gondolatok és a mozdulatok ne külön utakon járjanak, hanem egy irányba mutasson minden. Témának az alkalmazkodás és a változás bemutatását dolgoznám fel, mivel ezek részei mindennapi életünknek. 

 

Horváth József, raktáros

Támogatók
tancszinhaz.hu/