2020-01-20 19:00 Nemzeti Táncszínház Kisterem

Royal Balett: Coppélia

Filmvetítés

2020-01-21 10:00 Nemzeti Táncszínház Kisterem

Talpuk alatt

a Duna Táncműhely, a Káva Kulturális Műhely és a Nemzeti Táncszínház közös előadása

2020-01-21 19:00 Nemzeti Táncszínház Nagyterem

Élő Tánc-Archívum Bonchida háromszor

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A varázslat maga a tánc

Ha választhatnál az alábbi színházi mesterségek közül, melyik lenne az és miért?

- Mindig is szerettem volna táncművész lenni, kicsi korom óta táncolok. 8 évig néptáncoltam, majd megismerkedtem a latin táncok világával, amit hobbi szinten űztem évekig. Imádtam a pörgést, a show formációkat, az edzéseket és nem utolsó sorban a ruhákat és a cipőket. Volt egyszer egy idős tanárom, egy igazi dáma, aki mindig azt mondta, hogy: "A tartás finomság, a finomság varázslat, a varázslat maga a tánc." Ugyan már nem táncolok, de ez örök hitvallás maradt számomra.

 

Ha színpadra léphetnél bármelyik együttes darabjában, melyik lenne az és miért?

- Budai László koreográfiáját szívesen megtanulnám. A tangót improvizatív, lüktető táncstílusnak tartom, ami kifejezetten tetszik. Igaz, születése óta (1860) hatalmas fejlődésen ment keresztül. Kezdetben rabszolgák összejöveteleken finom érintésekkel, dob ritmusára mozogtak, később tiltott táncnak is nevezték, látványos mozdulatokkal telt meg. A nő és férfi közti heves függőség, figyelem, érzések kinyilatkoztatása igazán csodás. Egy mozdulat, ami finoman utasít a következő lépésre.

 

Szerinted, miért jó a Táncszínház csapatában dolgozni?

Szeretek a Gazdasági csoport tagja lenni, nagyon sokat tanultam az elmúlt pár hónap alatt, amióta itt vagyok. Igazi profik! Már a felvételem napján úgy éreztem, hogy befogadtak, igazi kis család vagyunk. Jóban-rosszban, együtt sírunk és nevetünk.

Hajnali-Ilisics Beáta, gazdasági ügyintéző

Támogatók
tancszinhaz.hu/