2021-02-25 20:30 Nemzeti Táncszínház – Online

Gyertyaláng - Online vetítés

Duna Művészegyüttes

2021-02-27 11:00 Nemzeti Táncszínház – Online

Kippkopp és Tipptopp - Online vetítés

Győri Balett

2021-03-02 20:30 Nemzeti Táncszínház – Online

Megidézett Kárpátalja - Online vetítés

Magyar Állami Népi Együttes - Hagyományok Háza

A varázslat maga a tánc

Ha választhatnál az alábbi színházi mesterségek közül, melyik lenne az és miért?

Jelmeztervező, táncművész, sminkmester, koreográfus/rendező

Mindig is szerettem volna táncművész lenni, kicsi korom óta táncolok. 8 évig néptáncoltam, majd megismerkedtem a latin táncok világával, amit hobbi szinten űztem évekig. Imádtam a pörgést, a show formációkat, az edzéseket és nem utolsó sorban a ruhákat és a cipőket. Volt egyszer egy idős tanárom, egy igazi dáma, aki mindig azt mondta, hogy ?A tartás finomság, a finomság varázslat, a varázslat maga a tánc." Ugyan már nem táncolok, de ez örök hitvallás maradt számomra.

 

Ha színpadra léphetnél bármelyik együttes darabjában, melyik lenne az és miért?

Budai László koreográfiáját szívesen megtanulnám. A tangót improvizatív, lüktető táncstílusnak tartom, ami kifejezetten tetszik. Igaz, születése óta (1860) hatalmas fejlődésen ment keresztül. Kezdetben rabszolgák összejöveteleken finom érintésekkel, a dob ritmusára mozogtak, később tiltott táncnak is nevezték, látványos mozdulatokkal egészült ki. A nő és férfi közti heves függőség, figyelem és érzések kinyilatkoztatása igazán csodálatos. Egy mozdulat, ami finoman utasít a következő lépésre.

 

Szerinted, miért jó a Táncszínház csapatában dolgozni?

Szeretek a Gazdasági csoport része lenni, nagyon sokat tanultam, amióta itt dolgozom. Igazi profik! Már a felvételem napján úgy éreztem, hogy befogadtak, igazi kis család vagyunk. Jóban-rosszban, együtt sírunk és nevetünk.

Hajnali-Ilisics Beáta, gazdasági ügyintéző

Bea kedvence a Spotifyon

Támogatók
tancszinhaz.hu/