2021-11-30 19:00 Nemzeti Táncszínház Nagyterem

Bemutató - Érintés paradoxon

Artus - Goda Gábor Társulata

2021-12-01 19:00 Nemzeti Táncszínház Nagyterem

Elindultam világ útján...

Magyar Táncművészeti Egyetem

2021-12-02 15:00 Nemzeti Táncszínház Nagyterem

Budapesti bemutató - Hamupipőke

Kecskemét City Balett

A jövő csillagai

A jövő csillagai

Válogatás a Magyar Táncművészeti Egyetem növendékeinek és hallgatóinak műsorából

Magyar Táncművészeti Egyetem

Nemzeti Táncszínház Nagyterem / 2019. október 22. 19:00

Műfajbalett

Felvonások száma2

Időtartam70

Járvány ide, járvány oda, az MTE táncművész hallgatói - és mestereik - nem adják fel! A jövő csillagai már most fényesedni és fényeskedni akarnak! A táncművész szakon a klasszikus balett, a néptánc, a moderntánc és a színházi tánc szakirány hallgatói otthon is – szobában, kertben, konyhában, padláson vagy pincében – kitartóan gyakorolnak. Amíg lehetett vagy amint lehet, ott vannak a próbateremben. Vajon megcsillogtathatják-e tudásukat, megmutathatják-e munkájuk pillanatnyi eredményeit? Reméljük!

A közönség az előadás során ízelítőt kap a végzés felé közeledő hallgatók képesítő és koncert-vizsgáinak műsoraiból, a járványhelyzetben küzdelmesen, de mégiscsak megszülető műsorszámokból.

A programban helyet kapnak balett-részletek és autentikus magyar néptánc épp' úgy, mint kortárs műsorszámok, akár idén készült új koreográfiák is. 

A táncművész szakon idén egy végzős balettművész évfolyam mellett először készül diplomaelőadásra színházi tánc évfolyam, akik Kulcsár Noémi: A nagy Gatsby c. darabját tanulják. És a következő évfolyamok – a jövőre végző moderntánc, majd az őket követő néptánc évfolyamok – szintén színpadra, közönség elé vágynak: ha a közönség nem jöhet el a színházba, akkor legalább a képernyőikre vigyük el a termi munka eredményét.

Közreműködnek a Magyar Táncművészeti Egyetem táncművész szakos hallgatói.

Betanító és próbavezető mesterek: Kazinczy Eszter és Macher Szilárd (balett), Csere Zoltán, Csizmadia Tamás, Kalmár Attila, Kulcsár Noémi és Topolánszky Tamás (moderntánc és színházi tánc), Appelshoffer János, Gyetvai Júlia, Hortobágyi Gyöngyvér, Ónodi Béla, Rémi Tünde, Sáfrán Balázs, Végső Miklós (néptánc)

Támogatók: EMMI, NKA

Az online előadás szerzői jogok miatt csak magyarországi IP címről tekinthető meg!

Az online előadás megtekintése regisztrációhoz kötött:
http://www.tancszinhaz.hu/jegyregisztracio_menete

AJÁNLÓ

Carmen

Carmen

Pécsi Balett

Anna Karenina

Anna Karenina

Győri Balett

Támogatók
musor / mutat / index