2022-07-14 20:30 Nemzeti Táncszínház – Táncpark

Körtánc

Magyar Állami Népi Együttes - Hagyományok Háza

2022-07-15 20:30 Nemzeti Táncszínház – Táncpark

Bemutató - LACUS PELSO

Kulcsár Noémi Tellabor

2022-07-16 20:30 Nemzeti Táncszínház – Táncpark

Esti koktél

PR–Evolution Dance Company

Magyar TáncRAPszódia

Magyar TáncRAPszódia

Varidance - Bartók Táncszínház

Nemzeti Táncszínház – Táncpark / 2021. július 18. 20:30

Műfajnéptánc

Felvonások száma1

Időtartam60

Korhatár+14

A Magyar TáncRAPszódia című előadás a magyar néptánc tradícióból kiindulva, – azt mai tánctechnikákkal ötvözve – hoz létre egy sajátos és egyedi táncelőadást. Egymást váltó, hol dinamikus, hol lírai, humoros képekben tűnik fel a Kárpát-medence táncainak kavargó sokszínűsége nem megszokott módon.

A világszerte ismert Brahms, Magyar táncainak ízléses feldolgozása találkozik a modern köntösbe bújtatott néptánc hagyományainkkal. A lánytáncok lágysága, páros táncaink romantikája, a férfitáncok virtuozitása keveredik a hip-hop lazaságával ... kaszák villannak, libben a szoknya, bajusz megpödörve ... fent a baseball sapka,

lent a csizmák bokáznak ...

A tánc (VARIDANCE), a zene (InFusion Trió) és a beatbox (Jammal) általunk létrehozott vidám, energikus, különleges ötvözése méltóképpen népszerűsíti a magyar kultúrát és minden korosztály számára felemelő élményt nyújt.

Az InFusion Trió az ország egyetlen looper zenekara, ami 2011 decemberében alakult. A formáció, tagjai mind képzett zenészek, akik a komoly- és a könnyűzene terén egyformán jártasak. A zenekar egy különleges hangszerpark segítségével (elektronikus hegedű, elektronikus cselló, elektronikus dob és különböző effekt pedálok, torzítók és looperek) saját dalokkal, népdalfeldolgozásokkal, és a rádiókból is jól ismert slágerekkel koncertezik.

Fekete János „Jammal” zenész családban nőtt fel, ahol mindig zene vette körül. Ennek hatására elkezdett először dobolni majd később beatboxolni.

A zenekarokon kívül még színházban is zenél. Itt főleg hangutánzással, hangeffektekkel, beatboxszal egészíti ki a színdarabot.

Előadják:
Bánházy Eszter, Deák Bálint, Dunaveczki Éva, Hahn Jusztina Sára, Halmosi Dzsenifer, Hernicz Albert, Jaklics Liliána, Perger Balázs Márk, Péter Szilvia, Simon Gergő, Széchenyi Krisztián, Végső Zsolt, Zolja Adél,

Jelmez: Lakatos Márk
Díszlet: Menczel Róbert
Beatbox: Fekete János Jammal
Zenekar: InFusion Trio
Weisz Nándor – ének, dob
Farkas Izsák – hegedű
Simkó-Várnagy Mihály – cselló, basszusgitár
Zenei betét: Pál István Szalonna
Rendező, koreográfus: Vári Bertalan

Támogatók: Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza, Emberi Erőforrások Minisztériuma

AJÁNLÓ

Körtánc

Körtánc

Magyar Állami Népi Együttes - Hagyományok Háza

Tango no Tango

Tango no Tango

Argentin Tangó Táncszínház - Budai László és vendégei

Duna fergeteges

Duna fergeteges

Duna Művészegyüttes

Támogatók