2021-04-15 20:30 Nemzeti Táncszínház – Online

Cseppkánon / Covid verzió - interferencia egy jégcsepp mögött - Online vetítés

Artus - Goda Gábor Társulata

2021-04-17 11:00 Nemzeti Táncszínház – Online

Négy évszak - Online vetítés

Bozsik Yvette Társulat

2021-04-20 20:30 Nemzeti Táncszínház – Online

Levitáció - Online vetítés

Gergye Krisztián Társulata - Kőszegi Várszínház

Matthew Bourne: The Car Man

Matthew Bourne: The Car Man

Balett közvetítés felvételről

Balettközvetítés felvételről

Nemzeti Táncszínház Kisterem / 2020. április 20. 19:00

Műfajextra

Felvonások száma1

Időtartam98

Korhatár+12

Ebben a szenzációs új balettmoziban a nemzetközileg elismert koreográfus, Matthew Bourne és társulata, a New Adventures Company ezúttal Bizet klasszikus operáját, a Carment álmodta új formában a színpadra. Az előadás 2015-ben rögzítették London első számú táncszínházában, a Sadler's Wells-ben.

 

A Car Man, bár az eredeti műhöz csak lazán kötődik,klasszikus zene történetének legelragadóbb és legfülbemászóbb dallamait hozza el a színpadra, Terry Davies karmester briliáns vezetésével. A jól ismert 19. századi cigarettagyár helyett ezúttal egy piszkos garázsokba és egy lepukkant étterembe kerül át a történet, a 60-as évek Amerikájának egy névtelen kisvárosába, amelynek álmokkal és szenvedélyekkel teli világát fenekestül felforgatja egy jóképű idegen érkezése. A történet szereplői vágytól és heves érzelmektől fűtve a önzés, árulás és bosszú körforgásába hajszolják magukat. Lez Brotherston lenyűgöző díszletei, Chris Davey mámoros fényei és Matthew Bourne eleven és energikus történetmesélési stílusa felejthetetlen moziélményt ígér, amelyben egyúttal erőteljes és kompromisszumoktól mentes képet kaphatunk az amerikai kisvárosok életéről is.


Főszereplők: Alan Vincent, Zizi Strallen, Kate Lyons, Dominic North, Christopher Trenfield

Díszlet, jelmez: Lez Brotherston
Fény: Chris Davey
Sound Design: Paul Groothuis
Zene: Terry Davies
Koreográfus, rendező: Matthew Bourne

Figyelem, az előadás szexuális tartalmú jeleneteket, enyhe meztelenséget, villódzó fényeket és eldördülő jeleneteket is tartalmaz. Megtekintését minimum 12 éven felülieknek javasoljuk.

Támogatók
tancszinhaz.hu/