2021-04-15 20:30 Nemzeti Táncszínház – Online

Cseppkánon - interferencia egy jégcsepp mögött - Online vetítés

Artus - Goda Gábor Társulata

2021-04-17 11:00 Nemzeti Táncszínház – Online

Négy évszak - Online vetítés

Bozsik Yvette Társulat

2021-04-20 20:30 Nemzeti Táncszínház – Online

Levitáció - Online vetítés

Gergye Krisztián Társulata - Kőszegi Várszínház

Úton, útfélen, avagy Érdtől az Óceánig

Úton, útfélen, avagy Érdtől az Óceánig

35 éves a Forrás Néptáncegyüttes

MÜPA - Fesztivál Színház / 2020. január 26. 18:00

Műfajnéptánc

Felvonások száma2

Időtartam160

Korhatár+12

A Forrás Néptáncegyüttes fennállásának 35 éves jubileumát ünnepli, amely egy kicsiny, iparvárosban megszületett együttes esetében óriási szó! Az előadás keresztmetszet egy állandóan mozgásban lévő együttes mindennapjairól,küzdelméről, folyamatos út kereséséről, és természetesen az örömről, és a bánatról, amely nélkül nem lennének holnapok. 35 éve az érdi Vörösmarty Gimnáziumban nem gondolta senki, hogy akkor és ott az ország jelenleg hazai és nemzetközi tekintetben is egyik vezető együttese megszületése történik.

 

Valami elindult Érden, aztán folytatódott Százhalombattán, majd Ady szavai szerint és a valóságban is egészen a nagy és szent Óceánig, Amerikáig, Mexikóig, Kínáig jutott.

Az egykori gimis együttes számos hazai fesztivál (köztük a Szolnoki Országos Néptáncfesztivál, a Szekszárdi Országos Néptáncfesztivál) győztese, immár tízszeresen KIVÁLÓ minősítésű, a Fölszállot a pávaélő adásában nagyszerűen szereplő együttes. Magyarország hírét ötvenhat országba vitték a táncosok. A Forrás életre hívta Európa és a CIOFF egyik legnagyobb fesztiválját, a Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivált, amely immár több mint 530 együttest 20 ezernél több népművészt látott vendégül öt kontinensről.

Azest különös és egyedülálló erénye, a Felhőjárók színtársulat, valamint Janovics Rita kerekes székes táncművész közreműködése, amely arra példa, hogy a művészet hogyan tud eggyé kovácsolni sérült fiatalokat egy néptáncegyüttessel. A Forrás nagy családja jelenleg közel ötszáz fő, akik közös ünnepre, és örömre gyülekeznek és hívnak mindenkit a Müpába.


Fenntartó: Magyarok Öröksége Alapítvány
Az alapítvány elnöke: Bóna Zoltán
közreműködnek a Pesovár Ferenc Néptánc Suli AMI növendékei
Felhőjárók Színtársulat vezetők: Rédli Éva és Rédli Stefánia, valamint
Janovics Rita kerekes székes táncművész
Koreográfusok: Bozsik Yvette, Fundák Kristóf, Fundák Kaszai Lili, Nagy Péter Gábor, Asztalos Kiss Zsuzsa, Horváth Tibor, Zóka Éva
Forrás Néptáncegyüttes tánckarvezetők: Nagy Péter Gábor, Szilas Judit, Vuleta Patrícia
Pesovár Ferenc Néptánc Suli AMI pedagógusok: Asztalos Kiss Zsuzsa, Czégény Krisztina Fábián Fanni, Gál Bettina, Heiger József, Papp Richárd Olivér, Rásó Luca, Rásó Barna Mohácsi-Kisfalusi Renáta, Nagy Péter Gábor,
Jelmez: Petri Kiss Borbála
Zenei kíséret: Zagyva Banda
Szerkesztő-rendező, együttes és művészeti igazgató: Szigetvári József

Támogatók
tancszinhaz.hu/