2021-02-25 20:30 Nemzeti Táncszínház – Online

Gyertyaláng - Online vetítés

Duna Művészegyüttes

2021-02-27 11:00 Nemzeti Táncszínház – Online

Kippkopp és Tipptopp - Online vetítés

Győri Balett

2021-03-02 20:30 Nemzeti Táncszínház – Online

Megidézett Kárpátalja - Online vetítés

Magyar Állami Népi Együttes - Hagyományok Háza

Egy idő után hiányzik a színpad levegője

 

- Ha színpadra léphetnél bármelyik együttes darabjában, melyik lenne az és miért?

- Még Nemzeti Színházas koromban rendszeresen statisztáltunk, többek között olyan darabokban állhattam színpadra, mint a La Mancha lovagja és a Rómeó és Júlia. Táncszínházi előadások közül talán a Fitos Dezső Társulat Fekete malom című előadását választanám. Rendkívül lendületes, izgalmas előadást csináltak, és azt gondolom, hogy fantasztikus érzés lehet egy ilyen előadás részesének lenni. 

 

- Ha választhatnál az alábbi színházi mesterségek közül, melyik lenne az és miért? Jelmeztervező, sminkmester, öltöztető, táncművész, koreográfus/rendező

- A koreográfus/rendezőre esne a választásom. Bár mi műszaki dolgozók inkább technikai szempontból nézzük a darabokat, azért előfordul néha, hogy máshogyan oldanánk meg beállításokat vagy akár színpadképet. Azért is tetszene nekem ez a hivatás, mert egy koreográfusra rendkívül nehéz feladat hárul, egyszerre kell ötvözni a megálmodott művet és a rendelkezésre álló lehetőségeket, és ez bizony nem kis kihívás.

 

- Melyik a kedvenc időszakod az évadban és miért?

- Az évadkezdést szeretem a legjobban. A nyári szabadság vége felé már hiányzik a megszokott pörgés, a színpad levegője. Aki ennyi ideje dolgozik színházban, mint én, már rég nem csak a pénzért csinálja, ez sokkal inkább már valamiféle elhivatottság. 

 

Palotai Andor, színpadmester

Támogatók
tancszinhaz.hu/