2020-04-08 19:00 Nemzeti Táncszínház Nagyterem

Mesterek és Tanítványok

Bozsik Yvette Társulat

2020-04-09 19:00 Nemzeti Táncszínház Nagyterem

SACRE

Badora Társulat

2020-04-14 19:30 Nemzeti Táncszínház Kisterem

...ÉS FEHÉR

PR-Evolution Dance Company

Várom, hogy megérkezzünk
a tánc új otthonába

Hogyan kerültél a Táncszínházhoz? 

- Fővilágosítóként 32 évet töltöttem a Katona József Színházban, ahol elsajátítottam a szakma a csínját-bínját. A tánccal 1992-ben kerültem kapcsolatba, amikor abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy Bozsik Yvette-tel dolgozhattam együtt, és ez a munkakapcsolat azóta is tart. Megismerkedtem Ertl Péterrel, a Táncszínház igazgatójával, majd miután kiderült, hogy a színház új épületbe költözik, Péter felkért, hogy csatlakozzak a csapathoz. Így kezdetektől fogva részese vagyok az új Táncszínház megszületésének, és fantasztikus látni, ahogy egyre jobban kirajzolódik az épület. Nagyon sok fantáziát látok benne; elengedhetetlen, hogy egy színház megfelelő technikai eszközökkel rendelkezzen, és nálunk ez megvalósult.

 

Mi a kedvenc sztorid, amit a munkádhoz tudsz kapcsolni?

- Kevesen tudják rólam, hogy hobbim a motorozás. Egy gyerekkori álmom vált valóra 2005-ben, amikor beneveztem a magyar gyorsasági bajnokságra. A színházban titkoltam ezt a szenvedélyem, azonban egy bemutatónk pont az időmérő napjára esett, és Máté Gábor kiírt egy próbát. Így kénytelen voltam bevallani, hogy beneveztem erre a versenyre, és ezért nem tudok részt venni az aznapi próbán. Először megdöbbent, de végül elengedett. Másnap megnyertem a versenyt, majd a kupát bevittem neki megmutatni, és ő lett az egyik lelkes szurkolóm. Így lettem 2005-ben országos bajnok, és ezzel le is zártam versenyzői karrierem. 

 

Szerinted, miért jó a Táncszínház csapatában dolgozni?

- Amikor bekerültem a csapatba, szinte hazaérkeztem, hiszen a kollégák nagy részét már ismertem. Fővilágosítóként az a célom, hogy egy olyan csapatot segítsek, akik jól érzik magukat együtt, odaadással végzik a munkájukat, és akikkel maximálisan ki tudjuk szolgálni a táncos szakmát. Nagyon várom, hogy megérkezzünk a tánc új otthonába, és együtt nézzünk szembe az új kihívásokkal.

 

Pető József, fővilágosító

Támogatók
tancszinhaz.hu/