2022-05-26 19:00 Nemzeti Táncszínház Nagyterem

Budapesti bemutató - Sólyomének / Sokolova pesma

KOLO - Szerbia Néptánc- és Népzenei Együttese

2022-05-27 10:00 Nemzeti Táncszínház – Kamaraterem

Ringató foglalkozás – Vedd ölbe, ringasd, énekelj!

Gáll Viktória Emese

2022-05-27 10:45 Nemzeti Táncszínház – Kamaraterem

Ringató foglalkozás – Vedd ölbe, ringasd, énekelj!

Gáll Viktória Emese

A könnyem is kicsordult

 

 

- Mi a kedvenc sztorid, amit a munkádhoz tudsz kapcsolni?

- Amikor elkezdtem dolgozni a Nemzeti Táncszínház váltópénztárosaként, még fent a Várban, jött egy úriember és kért két jegyet a Szegedi Kortárs Balett Carmina Burana című darabjára. Amíg előkészítettem az eladást, csak úgy mellékesen megjegyezte, hogy igaz ugyan, hogy már tizennégyszer látta, de nem tudja megunni. Ezen kicsit meglepődtem, de tetszett, hogy ilyen kitartó vendégünk van.

 

- Melyik aktuális táncelőadást ajánlanád az ismerőseidnek és miért? 

- Sok előadást láttam már, de nekem mégis az Inversedance - Fodor Zoltán Társulatának Vuk című gyermekelőadása tetszett a legjobban. Nagyon kíváncsi voltam, hogy tudják színpadra vinni ezt a történetet, és végül egy olyan vidám előadás készült, hogy a könnyem is kicsordult. Elhatároztam, hogy ezt az előadást felnőtteknek is ajánlani fogom. Voltak is páran, akik elmentek, és szerencsére nekik is ugyanúgy tetszett a produkció.

 

- Mi volt az első Táncszínházi élményed?

- A legelső előadás, amit láttam a Müpában, az a Győri Balett előadásában a Queen balett volt. A Queen együttes zenei stílusát ötvözték a klasszikus balett mozgásvilágával. Nagyon tetszett, kár, hogy már nincs műsoron.

 

Pörge Éva, jegypénztáros

Támogatók
hirek / mutat / index