2020-07-16 20:30 Nemzeti Táncszínház – Táncpark

FlamenKoktél

FlamenCorazónArte Táncszínház

2020-07-17 20:30 Nemzeti Táncszínház – Táncpark

Magyar Táncképek

Duna Művészegyüttes

2020-07-18 20:30 Nemzeti Táncszínház – Táncpark

FlamenKoktél

FlamenCorazónArte Táncszínház

Kortárstánc rajongó vagyok

Hogyan kerültél a Táncszínházhoz?
Egy ismerősöm szólt, hogy titkárságvezetőt keres a Táncszínház. Annak ellenére, hogy előzőleg teljesen más területen dolgoztam, jelentkeztem, és felvettek. Szinte azonnal megragadott a közvetlen, barátságos munkahelyi légkör. 

Melyik a kedvenc időszakod az évadban és miért?
A legkedvesebbek nekem minden évadban a bemutatók, az ezernyi új ötleteikkel és a külföldi együttesek fellépései, amelyek más kultúrákat, gondolkodásmódot hoznak közel hozzánk. A kettő találkozása leggyakrabban a Táncfesztivál ideje alatt fordul elő, ezért azt mondanám, talán a fesztivál időszaka a legkedvesebb számomra. Ha tehetem, azonban, megnézek minden premiert. 

Ha színpadra léphetnél bármelyik együttes darabjában, melyik lenne az és miért?
Bevallom, kortárstánc rajongó vagyok. Ha tudnék táncolni - sajnos, nem tudok - elsőként mindenképpen a Frenák Pál Társulat egyik darabjában szeretnék fellépni. Egyrészt szeretem, ha egy előadásnak története és mondanivalója van, másrészt elvarázsol az együttes professzionális technikai tudása és látványvilága, valamint az a bátorság, amivel egy-egy témához nyúlnak. Ha lenne még egy lehetőségem, a Szegedi Kortárs Balettet említeném, ötletgazdagságuk, nyitottságuk és tánctudásuk miatt.

 

Sándorné Sztana Ágnes, igazgatói titkárságvezető-helyettes

Támogatók
tancszinhaz.hu/