Ugrás a tartalomra

2023-09-22 10:00 Nemzeti Táncszínház – Kamaraterem

Ringató foglalkozás – Vedd ölbe, ringasd, énekelj!

Gáll Viktória Emese

2023-09-22 10:45 Nemzeti Táncszínház – Kamaraterem

Ringató foglalkozás – Vedd ölbe, ringasd, énekelj!

Gáll Viktória Emese

2023-09-22 19:30 Nemzeti Táncszínház Kisterem

Picasso en Danza

Iberica de Danza

Bozsik Yvette Társulat

Bozsik Yvette 1993-ban hozta létre társulatát. Az elmúlt több, mint 25 év alatt a markáns arculat mellett kialakítottak egy sajátságos profilt és repertoárt. Előadásaik több generációhoz szólnak, jellemzőjük a műfaji sokszínűség és innováció igénye. A humor, az önirónia és társadalomkritika szervesen kapcsolódik a rendezések és koreográfiák játékosságához és nyitottságához. A műfaji sokszínűség és mobilitás állandó szakmai célkitűzésük. Kiemelten fontosnak tartják a gyerekeknek szóló táncszínházat, valamint a hátrányos helyzetben élő alkotók integrálását. Repertoárjuk a látványos táncszínházi produkcióktól kezdve az önéletrajzi ihletésű komédián át a gyermek- és csecsemőszínházig terjed. Rendszeresen fellépnek Budapesten a Nemzeti Táncszínház játszóhelyein, a MÜPÁban, láthatók a Tháliában, a Nemzeti Színházban és az Operettszínházban. Jelen vannak a fontosabb tánc- és színházi fesztiválokon, gyakran fellépnek az ország vidéki városaiban, településein is. Csecsemőszínházi- és gyerekelőadásaikkal rendszeresen fellépnek fővárosi és vidéki művelődási házakban, óvodákban. Külföldi vendégszerepléseik során megközelítőleg húsz országban jártak. Bozsik Yvette számos szakmai díjat és elismerést kapott, többek között Kossuth-díjat és Érdemes Művész kitüntetést. A Bozsik Yvette Társulat, hazánk egyik kiemelt táncszínházi társulata hamarosan megalakulásának 30. évfordulóját ünnepli.

A Bozsik Yvette Társulatot szoros szálak fűzik a Nemzeti Táncszínházhoz, ahol 2004. óta minden évben több bemutatót is tartanak, kortárs táncszínházi produkciók mellett gyerekeknek szóló előadásokat is. Az első bemutató a Bál, avagy a táncos mulatság volt, ezt követték a Csoportterápia, Létramesék, Varázsfuvola, Varázscirkusz, Traviata, Péter és a farkas, Az Ezeregyéjszaka legszebb meséi, Az Ezeregyéjszaka virágai, Bolero / Tavaszi áldozat, Préda, A Csillagokkal táncoló Kojot, Csizmás kandúr bemutatók. A Nemzeti Táncszínház csodálatos új épülete nagyon fontos játszóhelye a magyar táncművészetnek, ahol számos korábbi előadás felújítása mellett több új bemutatót is tarthatott a már társulat: Bogarak, HA DÔ, Nyaralás. Remélhetőleg a jövőben is minél több tartalmas, igényes, szép előadás készülhet itt minden korosztály számára.

 

Az együttes tagjai:

Művészeti vezető: Bozsik Yvette
Kreatív producer: Iványi Marcell
Balettmester: Soós Erika
Zeneszerző: Philippe Heritier
Alapítványi titkár: Egri Lilla
Művészeti asszisztens, művészeti titkár, fotós: Horváth Judit
Táncművészek: Gombai Szabolcs, Hasznos Dóra, Hortobágyi Brigitta, Samantha Kettle, Krausz Alíz, Krizsán Dániel, Vati Tamás
Ösztöndíjas táncművészek: Bujdosó Anna, Fülöp Tímea, Széki Zsófia
 

KIM NKA Millenaris Eisberg