Ugrás a tartalomra

2024-09-13 10:00 Kamaraterem

Ringató foglalkozás – Vedd ölbe, ringasd, énekelj!

Gáll Viktória Emese

2024-09-13 10:45 Kamaraterem

Ringató foglalkozás – Vedd ölbe, ringasd, énekelj!

Gáll Viktória Emese

2024-09-13 19:00 Nagyterem

Magyar rapszódia

Magyar Állami Népi Együttes - Hagyományok Háza

Budapest Táncszínház

Budapest Táncszínház - Tiszta tánc. A Budapest Táncszínházat 1991-ben Földi Béla Harangozó- és Jeszenszky-díjas koreográfus, táncművész, táncpedagógus alapította. 2017 óta az együttes művészeti vezetője Sághy Alexandra Harangozó-díjas táncművész és koreográfus, aki 2018-ban a Három nővér c. előadásával az Évad legjobb alkotója díjat kapta a Magyar Táncművészek Szövetségétől. Éves viszonylatban az együttes átlag 50 darabot teljesít: gyermek-, ifjúsági - beavató táncszínházi, és felnőtt előadásokat. A Nemzeti Táncszínház szervezésében az együttes rendszeresen szerepel Budapest és az ország legjelentősebb kőszínházaiban, továbbá részt vesz a hazai nagynevű táncfesztiválokon is. A társulat az elmúlt 30 év során számos magyar és nemzetközi koreográfussal dolgozott együtt, valamint rendszeresek a külföldi vendégszereplései, neves helyszíneken és fesztiválokon egyaránt, Európa-szerte, és a tengerentúlon is, képviselve ezzel Magyarország és Budapest kultúrában gazdag jóhírét.

A Nemzeti Táncszínház óta remek szakmai kapcsolatot ápol a Budapest Táncszínházzal 2001-es megalakulásunk óta. Számos gyermekeknek és felnőtteknek szóló előadásunknak nyújtott premier helyszínt és anyagi támogatást közös produkciók létrehozásáért, korábban a Várban, majd a Várkert Bazárban, és végül most a Millenárison. Az elmúlt években két gyermekelőadásunk, a Holle anyó és a 80 nap alatt a Föld körül is felújításra került, és hosszú távú együttműködés keretein belül, bérletes rendszerben játszuk ezen darabokat. Jelentős premierjeinket a Nemzeti Táncszínházban mutatjuk be, majd onnan indulnak hazai és nemzetközi színpadokra.

 

Az együttes tagjai: 

Alapító igazgató: Földi Béla
Táncművészek: Sághy Alexandra, Juhász-Hörcher Noémi, Jenei Lilla, Vattai Dzsenifer, Salvatore Paonessa, Matthew Bell
Gyakornokok: Denise Camassa, Yvette Levine, Tara Walker, Aurora Basilica, Marika Masuda, Sebján Rozália, Varga Donát, Varga Bendegúz

 KIM NKA Millenaris Eisberg