Ugrás a tartalomra

2024-06-24 10:00 Kamaraterem

Ringató napok

Gáll Viktória Emese

2024-06-24 18:00 Terasz

Taste of Swing

Pepita Tánc és Rekreációs Egyesület

2024-06-24 19:00 Előtér

Szentivánéj - Jazz Session

Pepita Tánc és Rekreációs Egyesület

Góbi Rita Társulat

Góbi Rita táncművész, koreográfus, táncpedagógus, aki a táncnyelv sajátos részét kutatja. Vajdaságban, Újvidéken született, itt kezdte tánctanulmányait is, majd a Magyar Táncművészeti Főiskolán diplomázott Budapesten. Számos külföldi rezidencia- és ösztöndíjprogramon vett részt mint az amerikai OMI DANCE Residency, a Visegrádi Alap VARP, a cseh SE.S.TA-KoresponDance és a Japán Alapítvány ösztöndíja. Pályáját a Pécsi Balettnél kezdte, majd "betáncolta" a független táncszcénát - táncolt a Bozsik Yvette Társulattal, Szabó Réka Tünet Együttesével, az Andaxínházzal, a Természetes Vészek Kollektívával és a Duda Éva Társulattal, majd 2006-ban megalapította a Góbi Rita Társulatot. Több teljes estés koreográfiát alkotott meg, az utóbbi években külföldi partnerekkel. 2017-ben készült Reptében című szóló előadásával bekerült az Aerowaves Twenty18 válogatásába, illetve 2018-ban megkapta a Lábán Rudolf-díjat. 2018-ban és 2019-ben két japán koprodukciót alkotott Vibration és Freestyle címmel, valamint számos gyerekdarabot is létrehozott a legkisebbek számára. Előadásaival folyamatosan turnézik világszerte.

Nemzeti Táncszinház a Góbi Rita Társulat fontos budapesti anyaotthona, és amelyet szoros együttműködések kötnek össze. Repertoáron levő darabok forgalmazásában, új darabok, koprodukciók, tánc világnapi Pas De Bridge esemény-sorozat, termi és színpadi próbák sokaságában működtünk együtt az elmúlt években.

 

Az együttes tagjai:

Produkciós kordinátor: Nánay Fanni
Produkciós asszisztens: Farkas Odett
Dramaturg: Zsigó Anna, Somogyi Tamás
Szakmai tanácsadó: Varga Gábor
Jelmeztervezők: Földi Kinga, Sinkovics Judit, Nagy Fruzsina, Marie Gourdain, Pattantyus Dóra
Fénytervezők és fénytechnikusok: Pavla Beranová, Pető József, Zuzana Rezná, Zuzana Bottová, Jan Tranta, Kovács Béla
Operatőr és vágó: Pamuki Krisztián
Fotós: Piti Marcell
Zenészek: Gyulai Csaba,Szegő Dávid, Gryllus Ábris, Csoóri Sándor Sündi
Táncművészek: Góbi Rita, Ruri Mito, Ryuji Yamaguchi, Maurer Milán, Frank Rebeka Anna, Jambrovics Viktória, Lévay Flóra, Sinthavong Zsófia, Szeles IldikóKIM NKA Millenaris Eisberg