Ugrás a tartalomra

2024-06-24 10:00 Kamaraterem

Ringató napok

Gáll Viktória Emese

2024-06-24 18:00 Terasz

Taste of Swing

Pepita Tánc és Rekreációs Egyesület

2024-06-24 19:00 Előtér

Szentivánéj - Jazz Session

Pepita Tánc és Rekreációs Egyesület

Inversedance | Fodor Zoltán Társulat

Az Inversedance kortárs táncszínházi társulat küldetése a világ változásaira reagáló produkciók létrehozása és kulturális értékek közvetítése a tánc - mint legősibb és egyben univerzális közös nyelv - eszközeivel. Az együttes vezetője Fodor Zoltán, Harangozó-díjas táncművész, koreográfus, tagjai számos szakmai elismerésben részesült hazai és nemzetközi előadók és fiatal táncművészek. Repertoárjukban a felnőtt és a gyermekközönséget is megszólító produkciók egyaránt megtalálhatók. A felnőtt közönségnek szóló előadásaik - modern-kortárs táncnyelvezet használatával - a múlt és a jelen történéseire reflektálnak, miközben elgondolkodtatnak, megérintenek, asszociációs játékba hívnak, sőt olykor résztvevőkké invitálnak. Gyermekprodukcióik legfőbb alkotóelemei a humor, az interakció és a mesés színpadkép, melyek elvarázsolják a 3-12 éves korosztályt. Hazai előadásaik mellett nagy sikerrel mutatkoztak be Európa, Ázsia, Dél-Amerika, Ausztrália és Afrika színpadain egyaránt.

Az Inversedance Társulat és a Nemzeti Táncszínház között számos sikeres együttműködés jött létre. Az együttes megalakulása óta az alábbi bemutatóknak adott otthont és támogatást a táncszínház: Tudatalatti, Vackor kalandjai (2011), Eszter (2012), Verdi miniatures - est, Vuk (2013), Home, sweet home (2014), Traviata (2016), Panta rhei-est (2019), Rumini (2020) Te, meg a világ (2021). Az elmúlt tíz év tapasztalatainak és sikereinek köszönhetően bízunk benne, hogy Magyarország legnagyobb táncművészeti befogadóintézménye és az Inversedance Társulat között a jövőben is megmarad és tovább erősödik ez az együttműködés, melyet összeköt közös szenvedélyünk, a tánc.

 

Az együttes tagjai:

Művészeti vezető, táncművész, koreográfus: Fodor Zoltán
Művészeti asszisztens, táncművész, koreográfus: Balkányi Kitty
Produkciós menedzser: Sándor Zoltán
Táncművészek: Bódi Bianka, Clark David Bondus Ortega, Chiara Alessandro, Dowidat Sára, Petrőcz Cintia, Yun Ju HuangKIM NKA Millenaris Eisberg