Ugrás a tartalomra

2023-09-22 10:00 Nemzeti Táncszínház – Kamaraterem

Ringató foglalkozás – Vedd ölbe, ringasd, énekelj!

Gáll Viktória Emese

2023-09-22 10:45 Nemzeti Táncszínház – Kamaraterem

Ringató foglalkozás – Vedd ölbe, ringasd, énekelj!

Gáll Viktória Emese

2023-09-22 19:30 Nemzeti Táncszínház Kisterem

Picasso en Danza

Iberica de Danza

Kulcsár Noémi Tellabor

A Kulcsár Noémi Tellabor társulatot 2012-ben alapította Kulcsár Noémi táncművész és koreográfus. A Tellabor - a név szójáték a "balett" és "laboratórium" szavakból - a kortárstáncot és balettet ötvöző kísérleti táncműhely. A társulat visszatérő művészek közössége, amelyet fiatalos lendület vezet, tiszteli a táncos hagyományokat, és az a vágy vezérli, hogy a balett és társművészetei - így például a média- vagy videoművészet - közti új fúziókat hozzon létre.

A Tellabor társulat fennállása óta szoros kapcsolatban áll a Nemzeti Táncszínházzal, amely több bemutatójuknak is otthont adott, és ahol rendszeresen fellépnek előadásaikkal. A Tale (2014) merész kísérlet volt Eötvös Péter kortárs magyar zeneszerző azonos című művére, míg az Elfolyó idő (2018) egy szürreális tisztelgés volt Salvador Dalí művészete előtt. A bemutatók között több olyan Shakespeare klasszikust is találunk, mint például a Macbeth (2016), de színpadra állították Sztravinszkij Petruskáját (2019) is. A társulat közben a fiatalabb korosztályokat célzó előadásokat is készít (Állatok farsangja és Mókás Mikulás, 2020), legutóbbi felnőtt korosztálynak szánt előadásaik pedig a SILVER SWAN (2020) és a VIHAR (2021) voltak.


Az együttes tagjai:

Koreográfus: Kulcsár Noémi, Harangozó-díjas
Produkciós asszisztens: Hegyvari Baán Bettina
Dramaturg: Cseh Dávid
Gazdasági felelős: Gáspár Anna
Látvány, videó, animációk: Rubi Anna
A társulatnak nincsenek állandó tagjai, de rendszeres táncol náluk: Csere Zoltán, Túri Lajos, Kalmár Attila, Hajszán Kitti, Bányai Mirjam, Horváth Attila, Rácz Réka, Halász Gábor, Safranka-Peti Zsófia, Engelmann AndrásAktuális előadások

Táncoló filmkockák

2023-10-07 19:30 / Nemzeti Táncszínház Kisterem

Táncoló filmkockák

Lakatos János

KIM NKA Millenaris Eisberg