Ugrás a tartalomra

2024-04-18 10:30 Nagyterem

Lengemesék

Inversedance - Fodor Zoltán Társulat

2024-04-18 15:00 Nagyterem

Lengemesék

Inversedance - Fodor Zoltán Társulat

2024-04-18 19:30 Kisterem

Up

Gangaray Dance Company

Bemutató - Az emlékek őre

Bemutató - Az emlékek őre

Inversedance - Fodor Zoltán Társulat

Nagyterem / 2024. május 07. 19:00

Műfajkortárs

Felvonások száma1

Időtartam60

Korhatár+12

Új bemutatónkat Lois Lowry „Az emlékek őre” című regénye alapján hozzuk létre, mely első pillantásra egy tökéletesnek tűnő társadalomban játszódik, ahol minden a legnagyobb tökéletességben zajlik. Nincs igazságtalanság, nincs bűnözés, erőszak, éhezés, ahol harmóniában élhetnek az emberek. Ez azonban csak a látszat, a tudástól megfosztott emberek kánaánja. A tökéletes utópiából lassacskán kirajzolódnak azok az elemek, amelyek rámutatnak az eszményi világ mögött megbúvó anti-utópikus jellemzőkre. 

Egy irreális világban mennyire van helye a megélt érzelmeknek? Tesszük fel a kérdést, és talán a válasz mögött meghúzódó félelem mondatja ki velünk az igazságot: Rejtsd el a valóságot, hogy uniformizálhasd az elvárásokhoz az emócióidat. 

Új darabunkban egy furcsa atmoszférával átszőtt érzelemóceánt szeretnénk megteremteni az álmok, az utópia és szürrealitás, valamint  a valóság határán egyensúlyozva, ahol a tökéletesség álcáját szépen lassan lemossa a valóság, melyben az ember el tud kezdeni végre élni. 

Koreográfia: Fodor Zoltán és az Inversedance Társulat
Zene: Gergely Attila
Látvány és fényterv: Fodor Zoltán
Díszletterv: Rákay Tamás
Jelmezterv: Veréb Sára Diána
Video: Dinea László
Dramaturgia: Juhász Károly
Technikai munkatárs: Petróczi Attila

Előadják az Inversedance Társulat táncművészei és vendégei

Létrejött Balatonföldvár Város Önkormányzata, a Kulturális és Innovációs Minisztérium, a Nemzeti Kulturális Alap, valamint az Előadó és Alkotóművészetért Alapítvány támogatásával.

KIM NKA Millenaris Eisberg