Ugrás a tartalomra

2024-07-14 20:30 Táncpark

„A művészet esszenciája...”

Sivasakti Kalánanda Táncszínház

2024-07-15 20:30 Táncpark

ESSZENCIA

Feledi János – Feledi Project - Oláh Dezső Vibratone Quartet

2024-07-16 20:30 Táncpark

LATIDOS FLAMENCOS

FlamenCorazónArte Táncszínház

BEMUTATÓ - Don't Lie To The Planet - Urban Verbunk SHOW

BEMUTATÓ - Don't Lie To The Planet - Urban Verbunk SHOW

URBAN VERBUNK

Nagyterem / 2023. december 05. 19:00

Műfajkortárs

Felvonások száma1

Időtartam90

Egy formabontó előadóművészeti koncepción alapuló tánc show, amely felhívja a figyelmet a jelen égető globális társadalmi kérdéseire. Az URBAN VERBUNK a világon egyedülálló táncstílust hozott létre, amely a komolyzene nagyjaival, a világ legnagyobb popelőadóival, és a grandiózus vizuális elemekkel együttesen egy mozihatást elérő szórakozási élményhez járul hozzá, így a show mind a popkultúra-, mind a színház-, mind pedig az opera közönségének teljesen egyedülálló.

A show központi témája a társadalmunkat egyre nagyobb mértékben érintő mesterséges intelligencia kérdésköre. Bár napról napra az életünk egyre meghatározóbb tényezőjévé válik, e technológia megjelenítése a színpadi táncművészetben eddig nem elterjedt. A produkció grandiózus vizuális elemek segítségével (több mint 2500 liter vízzel feltöltött medence, lángoló padló, 40 négyzetméteres trambulinszőnyeg) bemutatja, hogy mi emberek a mesterséges intelligencia alkalmazásával hogyan bánunk az élőhelyünkkel, eddigi történelmünk folyamán alkotott környezetünkkel, és ennek fényében mi várhat ránk a jövőben. Az előadás olyan témákat is felölel, mint az ember okozta környezetvédelmi károk (pl. vízhiány, erdőtüzek), történelmünk, illetve napjaink globális társadalmi problémái (pl. holokauszt, faji megkülönböztetés, éhínség).

Az URBAN VERBUNK az általa képviselt progresszív, a világon egyedülálló néptáncstílus merész koncepciója alapján gondolja újra a zenei világot is: A komolyzene nagyjainak legismertebb zeneművei egyedi hangszerelésben, szimfonikus zenekari kísérettel, crossover hangzásban hallhatók, a világ legnagyobb popelőadóinak slágereivel együtt.

Előadja: URBAN VERBUNK
Zenei rendező: Szitha Miklós
Zenei producer: Pierpaolo Guerrini
Hangszerelés: Tóth Ádám
Vizuál: ODPictures
Fény- és vizuáltechnika: Next Stage Team
Közreműködik: Elina Nechayeva, Petar Markoski, Zdroba Patrik
Produkciós manager: BPM Group

Rendező, koreográfus: Moussa Ahmed
Az URBAN VERBUNK művészeti igazgatója: Moussa Ahmed Harangozó Gyula- és Junior Prima díjas táncművész és koreográfus, aki már olyan helyeken és eseményeken képviselte a magyar kultúrát, mint a New York Lincoln Center, a Riói Olimpia és III. Károly király 70. születésnapja.

Támogató: MOL-Új Európa Alapítvány


KIM NKA Millenaris Eisberg