Ugrás a tartalomra

2024-05-21 19:30 Kisterem

Menyegző

Feledi János – Feledi Project

2024-05-23 19:00 Nagyterem

Bemutató - Körforgás

A 30 éves Bozsik Yvette Társulat

2024-05-23 19:30 Kisterem

Levitáció | Gravitáció

Gergye Krisztián Társulata | Feledi Project & GK Társulata

Rising Sun

Rising Sun

MadayArt

Nagyterem / 2024. május 29. 19:00

Műfajkortárs

Felvonások száma1

Időtartam45

Korhatár+14

Pünkösdi kedvezmény. A kedvezmény az online vásárlás során automatikusan levonásra kerül, a kosárban már a csökkentett ár látható, külön kuponkód megadása nem szükséges.
Az akció időtartama: 2024. május 13-20. között

A Rising Sun című előadást a ritmus, a testeket és teret mozdító áram esszenciája és az elemi ösztön erejének sokszínűsége határozza meg. Az együttes a zenét állítja az inspiráció központjába, ám ezúttal hangsúlyosabb módon, mint eddig valaha. A zene és a tánc harmóniája életünk drámáit is könnyeddé változtatja. Együtt, még a távoli ősidőkben keletkeztek. Útjaik később elváltak, de minden időben megmaradt az egymásra utaltságuk érzete. A szerkesztésben sok a közös vonás, amely összetartja őket: a ritmus, az ütem, a párhuzam, az ellenpont és a szólamok. Kusza, izgalmas és bonyodalmas, már-már átláthatatlan, mégis matematikai pontossággal leképezhető, kísérteties viszonykavalkád összegzi az előadást. A MadayArt-ot jellemző érzéki mozdulatvilág tisztasága, annak egyedisége és összetéveszthetetlensége, egy buja és dúsan mozgalmas színpadi világot kelt életre. A Rising Sun egy dinamikus, ámbár meditatív mozgásra épülő, a csendet, mint zeneiséget nem kímélve vezeti a nézőt belső tájakra. Maday Tímea Kinga munkásságára jellemzően az elmúlt éveinek felettébb energikus lendületét most élő zenével az Ataru Taiko ütőegyüttes közreműködésével fokozza. 

Koreográfus: Maday Tímea Kinga - MadayArt

Táncművészek: Bali Boglárka, Baumgartner Krisztina, Elisa Insalata, Gombos Dorottya, Kovács Enikő, Maday Tímea Kinga, Szalay Attila, Szatai Lúcia
Zene: ATARU Taiko ütőegyüttes, Vértes Ákos
Fénytervező: Pető József
Kosztüm, illetve kivitelező: Kasza Emese
Közreműködő: Hámor József

Az előadás a Gangaray Dance Company közreműködésével 2022.05.14-én volt bemutatva.

Az előadás bemutatója a Nemzeti Táncszínházban, közös programként valósult meg.

KIM NKA Millenaris Eisberg