2022-01-19 19:30 Nemzeti Táncszínház Kisterem

Don Quijote

Feledi János – Feledi Project

2022-01-20 19:00 Nemzeti Táncszínház Nagyterem

Fig_Ht

Frenák Pál Társulat

2022-01-21 10:00 Nemzeti Táncszínház – Kamaraterem

Ringató foglalkozás – Vedd ölbe, ringasd, énekelj!

Gáll Viktória Emese

Kippkopp és Tipptopp - Online vetítés

Kippkopp és Tipptopp - Online vetítés

Győri Balett

Nemzeti Táncszínház – Online / 2021. február 27. 11:00

Műfajgyermek

Felvonások száma1

Időtartam20

A Győri Balett 2020 júliusában hozta létre a TáncTánci programot, mely a 0-6 éves korosztályt célozza meg előadásokkal és foglalkozásokkal.


A Győri Balett újításként szeretné bevonni művészetébe a baba korosztályt érzékelésük és mozgásfejlődésük korai szakaszában, mozgás-foglalkozások és specifikus előadás sorozatok útján. Fontos, hogy ez a műfaj nem időkitöltő a kicsik számára, hanem értéket közvetít, csak más „nyelvezettel”. A babaszínházi táncelőadásainkon szeretnénk olyan élményekre építeni, amelyek a kicsik mindennapjaiban is megjelennek.

A 20-25 perces színházi projektek persze ügyelnek arra, hogy mind a mozgások, mind a zene hangereje olyan legyen, hogy az ne okozzon félelmet, izgalmat, bizonytalanságot az apróságokban. TánciTánci elnevezésű baba táncszínházi előadás-sorozatunk tematikus élményekből áll össze, olyan témakörök mentén mint: az állatok, színek-formák, évszakok, kint-bent-fent-lent, vakáció. Az előadásokat közös játék és mozgás egészíti ki.


"A napsütötte őszi erdőt felkavarta a szél. Egy helikopter-falevélen gesztenye-kislány utazott magasban. Fel akarta fedezni a világot. Lassan, óvatosan ereszkedett lefelé. Éppen ott pottyant le, ahol egy sün turkált a tarka levelek között." - veszi kezdetét a mese a gesztenye-kislányról Tipptoppról, aki szeretné megosztani élményeit valakivel, aki olyan mint Ő. Számos kis erdei állattal találkozik szembe, míg rá nem talál igaz társára: Kippkoppra a gesztenyefiúra.

Marék Veronika kedves kis hőseiarra tanítanak minket, hogy ne akarjunk másnak látszani, csak azért, hogy befogadjanak minket olyanok, akikkel nincsen semmi közös bennünk. Merjünk önmagunk lenni, merjünk azok lenni, akik vagyunk! Mindenki értékes és mindenkinek van valahol egy társa, aki olyan mint Ő.


Az előadás 0-6 éves korig ajánlott.


Előadják:
Tipptopp: Kara Zsuzsanna/Szalai Judit
Kippkopp, Sün, Mókus, Pillangó, Béka: Sebestyén Bálint Harangozó-díjas/Horváth Kada

Írta: Marék Veronika
Zene: montázs
Jelmez, Díszlet: Győri Gabi
Dramaturg: Csepi Alexandra
Koreográfus: Velekei László Harangozó-díjas
Mesélő hang: Gerbert Judit

Támogató: NKA

Az online előadások csak magyarországi IP címről tekinthetők meg.

Támogatók
musor / mutat / index