Ugrás a tartalomra

2023-12-10 19:00 Nagyterem

Budapesti bemutató - Szentivánéji álom

Kecskemét City Balett - Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház

2023-12-15 10:00 Kamaraterem

Ringató foglalkozás – Vedd ölbe, ringasd, énekelj!

Gáll Viktória Emese

2023-12-15 10:45 Kamaraterem

Ringató foglalkozás – Vedd ölbe, ringasd, énekelj!

Gáll Viktória Emese

Solymosi Tamás

Az életem a tánc és a színház. A klasszikus balett határozta meg mindig is az életemet, és az egész családunkét, mert a bátyám, Solymosi Zoltán is nemzetközi karriert futott be, ahogy én is a világ majd' minden balettszínpadára eljutottam. Számomra a tánc ezen formája a tökéletességre való törekvést, a nagyon magas minőséget, valamint a rengeteg munkát jelenti. 
Amióta nem táncolok, ezek a jelzők az íróasztal mögött, a teremben és a nézőtéren végzett munkámat határozzák meg. Szeretném, ha ez a műfaj fennmaradna a következő nemzedékek számára is, nem csak a közönség, de a balettművészek számára is. Ezért az általam alapított Magyar Nemzeti Balettintézetben is hasonlóan komoly, igényes és minőségi munka, oktatás folyik, amelynek izgatottan várom első gyümölcseit. Remélem, hogy az általunk létrehozott intézményből hamarosan új csillagok születnek majd, akik az otthonunk, az OPERA színpadán mutathatják majd meg tehetségüket az immáron ismét nagyon gazdag klasszikus repertoárdarabok valamelyikében.

__________

Nívódíj, Vécsey Elvira-díj, EuroPass Magyar Táncdíj, Harangozó Gyula-, Gundel-, Philip Morris-díjas balettművész, balettigazgató, balettmester és koreográfus, érdemes és kiváló művész

Magyar Állami Operaház
Magyar Nemzeti Balett

 

KIM NKA Millenaris Eisberg