Ugrás a tartalomra

2023-06-03 19:00 Nemzeti Táncszínház Nagyterem

Koncertvizsga

Magyar Táncművészeti Egyetem

2023-06-03 19:30 Nemzeti Táncszínház Kisterem

Táncoló filmkockák

Lakatos János

2023-06-04 17:00 Nemzeti Táncszínház Kisterem

Indiai tánckörkép

Sivasakti Kalánanda Táncszínház

Csodálatos érzés, ha a hobbid a hivatásod

- Mi a kedvenc történeted, amit a munkádhoz tudsz kapcsolni?

Nem is konkrét történetem van, inkább egy érzés, amit nagyon szeretek a munkavégzés során. Mivel már az irodák is beköltöztek a Táncszínház új épületébe, így szó szerint a színháztermek felett ülünk. Ez borzasztó izgalmas, ugyanis ha például próbál egy együttes a Nagyteremben, azt felülről, egy ?titkos" ajtón keresztül meg lehet lesni. Ezáltal az ember folyton betekintést nyer a történésekbe, a színház varázslatos világába. Különleges élmény számomra, hogy amit eddig csak akkor élhettem át, amikor elmentem egy színházi előadásra, azt most megtehetem a munkaidőm kellős közepén is.

 

- Ha választhatnál az alábbi színházi mesterségek közül, melyik lenne az és miért? Jelmeztervező, táncművész, sminkmester, koreográfus/rendező

- A legjobban talán táncművész szeretnék lenni. Mindig csodáltam az olyan embereket, akiknek a munkájuk egyben a hivatásuk, ahol a hobbi összekapcsolódik a munkával, ahol az  az ember képes kifejezni az érzéseit, a lényét akár a testével, akár a hangjával. Csodálatos érzés lehet. 

 

 - Szerinted, miért jó a Táncszínház csapatában dolgozni?

A színház varázslatos hangulata a háttércsapatunk hétköznapjait is átjárja. Ez nagyon izgalmas, részben ezért szeretek itt dolgozni.

 

Gazsó-Ács Noémi, művészeti menedzser

Noémi kedvence a Spotifyon

KIM NKA Millenaris Eisberg