Ugrás a tartalomra

2023-12-07 15:00 Nagyterem

Rumini

Inversedance - Fodor Zoltán Társulat

2023-12-08 10:00 Kamaraterem

Ringató foglalkozás – Vedd ölbe, ringasd, énekelj!

Gáll Viktória Emese

2023-12-08 10:45 Kamaraterem

Ringató foglalkozás – Vedd ölbe, ringasd, énekelj!

Gáll Viktória Emese

Csodálatos előadásokat láthattam hazai és külföldi együttesektől

 

- Ha színpadra léphetnél bármelyik együttes előadásában, melyik lenne az és miért?

 

Nehéz kérdés, mivel az elmúlt 17 évben csodálatos előadásokat láthattam hazai és külföldi együttesektől. A Szegedi Kortárs Balett Carmina Burana előadása hosszú évek óta repertoáron van, de minden alkalommal libabőr futkos a hátamon, amikor megnézem. Szerepelnék-e benne? Ahhoz újra kellene születnem, mert a két bal lábammal nem szeretném elrontani ezt a remek koreográfiát. Szerintem Juronics Tamás is meghökkenne ettől a képtelen ötlettől.

 

- Volt olyan díszlet az évek során, amit szívesen hazavittél volna és felállítottál volna a szobádban/udvarodon?

 

- A Táncszínházi előadások díszletei általában csak jelzés értékűek, de például az Egri csillagok monumentális díszletében az unokáim biztos szívesen eljátszanának a kertben. 

Bozsik Yvette szeret újszerű eszközöket használni, mint például Segway, amely a Varázsfuvola és a Varázscirkusz című darabjában is megjelent. 2007-ben ez még kuriózumnak számított Magyarországon, én is szívesen közlekedtem volna eggyel a városban.

 

- Megosztanál velünk egy-két kulisszatitkot a saját területedről?

 

- Rengeteg történetem van, most az egyik legviccesebbet mesélem el.

Az esti előadás ügyeleteseként egy szerződést kellett aláíratnom a fellépő együttes vezetőjével, a próba után oda is adtam neki a papírokat egy borítékban. A színházi rend szerint 19 órakor nyílt a függöny, felcsendült a zene, indult az előadás, a boríték pedig ott hevert a díszlet asztalon. Szerencsére az egyik táncos is észrevette, rutinosan felkapta, és a koreográfia részeként beletette a darabban játszó bőröndök egyikébe. Az előadásban pörögtek-forogtak a bőröndök, egy ideig még követtem az útját, aztán elveszítem, mint ?az itt a piros, hol a piros" játékban. Természetesen ennek a történetnek is happy end a vége: az előadás után nevetve nyitogattuk a bőröndöket, hogy vajon melyikben találjuk meg a borítékot.

 

Kovács Lászlóné Erika, vezető művészeti menedzser

KIM NKA Millenaris Eisberg