Ugrás a tartalomra

2024-07-14 20:30 Táncpark

„A művészet esszenciája...”

Sivasakti Kalánanda Táncszínház

2024-07-15 20:30 Táncpark

ESSZENCIA

Feledi János – Feledi Project - Oláh Dezső Vibratone Quartet

2024-07-16 20:30 Táncpark

LATIDOS FLAMENCOS

FlamenCorazónArte Táncszínház

Együtt jóban és rosszban,
de mindig közösen

Ha színpadra léphetnél bármelyik együttes darabjában, melyik lenne az és miért?

- A tánc nem áll távol tőlem, hiszen gyerekkoromban belekóstolhattam a táncos életbe. Számos remek táncegyüttest ismertem meg a Táncszínházban, gyerek és felnőtt darabokat, nehéz csak egyet kiemelnem. Ám ha mégis választanom kell, akkor a Magyar Állami Népi Együttest említeném meg, és tőlük a Tánckánont választom, ismert, kedvelt Kodály-művekkel, lenyűgöző színpadképekkel és gyönyörű kosztümökkel. Az előadás minden percét élveztem.

 

Mi volt az első táncszínházi élményed?

- Annak ellenére, hogy színházkedvelő vagyok, és amikor tehetem, beülök egy-egy előadásra, a korábbiakban kimaradt az életemből a Táncszínház. 

Első táncszínházi élményem egy győri premier volt, A skarlát betű. Az előadás alatt több érzés is kavargott bennem. Elsőként roppant boldog voltam és vagyok, hogy a Táncszínház munkatársa lehetek és mélyebben megismerhetem a táncos világot. A nagysikerű regény története könnyedén követhető és érthető a kezdő Táncszínházba járók számára is. Mindig csodálattal nézem a balettosok kifinomult mozdulatait, kidolgozott felépítésüket, és lenyűgöz az, amit a színpadon alkotnak.

 

Szerinted, miért jó a Táncszínház csapatában dolgozni?

- Volt szerencsén megtapasztalni, milyen csapatban és egyedül dolgozni. Az első naptól kezdve érzem a munkatársak összetartó és segítő együttműködését. A Táncszínházban dolgozni kicsit olyan, mint egy nagy család tagjának lenni, együtt jóban és rosszban, de mindig közösen.

Jó itt lenni, köszönöm.

 

Brezovszki Valéria, értékesítési munkatárs

KIM NKA Millenaris Eisberg