Ugrás a tartalomra

2024-07-14 20:30 Táncpark

„A művészet esszenciája...”

Sivasakti Kalánanda Táncszínház

2024-07-15 20:30 Táncpark

ESSZENCIA

Feledi János – Feledi Project - Oláh Dezső Vibratone Quartet

2024-07-16 20:30 Táncpark

LATIDOS FLAMENCOS

FlamenCorazónArte Táncszínház

A kulisszák mögött a legjobb

- Melyik táncelőadást ajánlanád (barátaidnak) aktuálisan és miért? 

- Nagyon szeretem a vidám hangvételű előadásokat, amelyek után mosolyogva távozik a néző. Számomra  a hagyományőrző néptánc előadások felüdülést jelentenek, illetve amit feltétlenül ajánlanék, az a PiroTap Productions sztepptánc előadása, hiszen ez a különleges táncműfaj minőségi formában Magyarországon viszonylag kevés nézőhöz jut el.

 

- Mi a kedvenc sztorid, amit a munkádhoz tudsz kapcsolni? 

- Az egyik legkedvesebb történetem a 2014-es Budapest Táncfesztiválhoz köthető, amikor a Doug Varone&Dancers csapatát láttuk vendégül. Abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy én tolmácsolhattam Dougnak budapesti turnéjuk során. Sokat mesélt nekem az életéről, Patrick Swayze-ről és a feleségéről, akik számára sok évvel ezelőtt koreográfiát készített egyik filmjükhöz. Egy élmény volt vele dolgozni, a fesztivál végére már tudtuk egymás rezdüléséből, mit fog mondani a másik. Hihetetlen volt számomra az a kedvesség és odafigyelés, amit irányomban tanúsított, és ami megerősített abban, hogy komolyabban elkezdjek foglalkozni a tolmácsolással. Douggal a mai napig tartom a kapcsolatot, többször üzenünk egymásnak, és figyelemmel kísérjük egymás életét.

 

- Melyik a kedvenc időszakod az évadban, és miért? 

- Számomra a Budapest Táncfesztivál időszaka a legizgalmasabb, hiszen akkor tolmácsként személyesen lehetek jelen a külföldi táncegyüttesek előadásainak előkészületeinél. Mindig is szerettem a kulisszák mögé tekinteni, legyen szó filmről, színházról vagy bármilyen más előadóművészetről, és a fesztivál erre remek lehetőség. Igazán nagyszerű élmény részt venni egy színpadépítésnél, látni, hogyan dolgozik együtt több különböző nemzetiségű stáb és művész, mindezt azért, hogy este a néző egy kis időre kiszakadhasson a mindennapok monoton körforgásából. 

 

Kriskovics-Dudás Éva, nemzetközi koordinátor, korrektor-szerkesztő 

KIM NKA Millenaris Eisberg