Ugrás a tartalomra

2024-07-14 20:30 Táncpark

„A művészet esszenciája...”

Sivasakti Kalánanda Táncszínház

2024-07-15 20:30 Táncpark

ESSZENCIA

Feledi János – Feledi Project - Oláh Dezső Vibratone Quartet

2024-07-16 20:30 Táncpark

LATIDOS FLAMENCOS

FlamenCorazónArte Táncszínház

Legyen még több élőzenés előadás!

 

Ha színpadra léphetnél bármelyik együttes darabjában, melyik lenne az?
Mivel hat és fél évig a Duna Művészegyüttesben dolgoztam, így elsőre a Puszták népe című előadásuk ugrott be, de ez így túl egyszerű lenne. Ezért inkább aktív zenészként Pirók Zsófia Táncmelodikák című darabjára esne a választásom a kitűnő Melodika Projectet kiegészítve. Táncra nem vállalkoznék. Könnyed, szórakoztató előadásról van szó, amit nagyon megdob a zenekar minőségi játéka. A zenekar és Zsófi hozzáértése, felkészültsége példaértékű. Ilyen környezetben a mindennapos munka is egyszerűbb, gördülékenyebb lehet. Az előadások végén mindig azt érzem, hogy milyen gyorsan eltelt a közel ötven perc. Legyen még több élőzenés előadás!

Melyik táncelőadást ajánlanád aktuálisan és miért?
A mondanivalója és látványvilága miatt a Szegedi Kortárs Balett eARTh című előadását ajánlanám. A Föld és annak az ember által történő pusztításáról szól a darab. Nagyon fontos, mindenkit érintő témát dolgoznak fel - amennyire én meg tudom állapítani - professzionális módon, valamint szemet gyönyörködtető és ötletes vizuális megoldásokkal operálnak. Nem egy könnyű, kikapcsolódós téma, de remélem ez az előadás minél több földlakóban meggyújt egy-egy szikrát, hogy vigyázzunk a bolygónkra.

Megosztanál velünk egy-két kulisszatitkot a saját területedről?
Médiatárként az a feladatunk, hogy az előadások hang- és videotechnikai feltételeit biztosítsuk. Amennyiben az együttessel érkezik személyzet, nekünk kell őket kiszolgálni, a különböző igényeiket lehetőség szerint teljesíteni. Saját technikus híján, a mi teendőnk a zenészeket, énekeseket, akusztikai hatásokat jól hallható, élvezhető formában felerősíteni vagy az úgy nevezett ?konzerv" zenéket bejátszani, végszavakat megtanulni, időben indítani. Egyre több táncelőadásban kap szerepet a vetítés is, előfordul, hogy egyszerre kettő vagy akár 3 projektor is használatba kerül. A sok játszóhely még több odafigyelést igényel, hogy mindenhol a megfelelő technikai eszközöket biztosítsuk az együttesek számára. Tárvezetőként ez is a mindennapi feladataim közé tartozik. 

 

Fekete Mátyás, hangtárvezető

KIM NKA Millenaris Eisberg