Ugrás a tartalomra

2023-12-08 10:00 Kamaraterem

Ringató foglalkozás – Vedd ölbe, ringasd, énekelj!

Gáll Viktória Emese

2023-12-08 10:45 Kamaraterem

Ringató foglalkozás – Vedd ölbe, ringasd, énekelj!

Gáll Viktória Emese

2023-12-08 17:00 Nagyterem

A Falu

Fitos Dezső Társulat

Megtiszteltetésnek érzem, hogy táncművészek közelében dolgozhatok

 

Hogyan kerültél a Táncszínházhoz?
Korábban több mint 20 évig kereskedelemben dolgoztam eladó-pénztárosként, majd 2007-ben egy kolléganőm ajánlására kezdtem el dolgozni a Táncszínháznál. Annyira megtetszett a légkör és a kollégák közötti jó hangulat, hogy azóta is tagja vagyok a Táncszínház csapatának. 

Szerinted, miért jó a Táncszínház csapatában dolgozni?
Szeretek a kollégáim között dolgozni, nagyon jó csapat alakult ki. A munka mellett a hangulat is mindig vidám, így sokkal gördülékenyebben végezzük a napi teendőket. Mindenkivel megtalálom a közös hangot, és külön megtiszteltetésnek érzem, hogy táncművészek közelében dolgozhatok. Sokan nem is gondolnák, hogy milyen jelentősége van a színházi előadásoknál a takarításnak, hiszen van, hogy pár perc alatt kell feltakarítanunk egy egész színpadot két felvonás között.

Megosztanál velünk egy-két kulisszatitkot a saját területedről?
Ebben a szakmában mi takarítók számos érdekes szituációval találjuk szembe magunkat. Munkám során volt olyan előadás, ahol medencéből kellett kiszivattyúznunk a vizet, sötétben kellett vizet törölnünk úgy, hogy a nézők ezt ne vegyék észre, tollakat kellett felporszívóznunk, műfüvet takarítottunk. Vannak különleges kérések is a művészek részéről: többször előfordult már például, hogy kólás vízzel kellett felmosni a színpadot. A színházi világban ez egy bevált trükk arra, hogy kevésbé csússzon a balett szőnyeg. Szeretem azt, hogy hozzájárulok egy előadás létrejöttéhez, és hogy mindig változatos a munkám.  

 

Gönczölné Erzsike, takarító

KIM NKA Millenaris Eisberg