Ugrás a tartalomra

2024-07-14 20:30 Táncpark

„A művészet esszenciája...”

Sivasakti Kalánanda Táncszínház

2024-07-15 20:30 Táncpark

ESSZENCIA

Feledi János – Feledi Project - Oláh Dezső Vibratone Quartet

2024-07-16 20:30 Táncpark

LATIDOS FLAMENCOS

FlamenCorazónArte Táncszínház

Legnagyobb örömömre bekerültem ebbe a kiváló csapatba

- Hogyan kerültél a Táncszínházhoz?

- Előzőleg több mint harminc évig vezettem egy vállalatot, amely könyvkiadással, filmkészítéssel, kiállítások rendezésével foglalkozott, ahol a nemzetközi kapcsolatok miatt a nyelvismeret elengedhetetlen volt. Munkámban jól tudtam hasznosítani, hogy korábban mérnökként szakmai információk feldolgozásának, terjesztésének kutatása és gyakorlati alkalmazása volt a szakterületem. Visszavonulásom után olvastam a Táncszínház felhívását, amelyre azonnal jelentkeztem, és legnagyobb örömömre bekerültem ebbe a kiváló csapatba.

 

- Megosztanál velünk egy-két kulisszatitkot a saját területedről?

- A kulisszatitok mindössze az, hogy a színházat, mint élő szervezetet képzelem el. Nekünk kell biztosítani, hogy a színház megkapja a működéséhez szükséges anyagokat. Ezeket beszerezzük, majd eljuttatjuk a megfelelő helyre, és ezt a folyamatot fenntartjuk. Elősegítjük a színház kommunikációját is, azáltal, hogy a műsorfüzeteket és más információ-hordozókat széles körben terítjük. Vagyis folyamatosan gondoskodunk arról, hogy működésünkről ?életjeleket" adjunk.   

 

- Melyik a kedvenc időszakod az évadban és miért?

- A természetben örök körforgás van, amelyben a megújulást, valaminek a születését a tavasz jelenti. Ezért a színház vérkeringésének felpezsdülését is a tavasztól várom. Számomra évről-évre a Budapest Táncfesztivál időszaka a kedvenc, amely bevezeti ezt a szép időszakot. Ilyenkor a hazai művészek is előállnak valami újdonsággal, amit inspirál, hogy mindig megjelenik néhány neves külföldi társulat is. Jelezzük, hogy működünk, alkotunk, és érezzük, hogy benne vagyunk a nagyvilágban. Ez nem csak életjel: ez maga az ÉLET! 

 

dr. Hamvay Péter, üzemeltetési vezető

 

 

 

 

 

KIM NKA Millenaris Eisberg