Ugrás a tartalomra

2024-07-14 20:30 Táncpark

„A művészet esszenciája...”

Sivasakti Kalánanda Táncszínház

2024-07-15 20:30 Táncpark

ESSZENCIA

Feledi János – Feledi Project - Oláh Dezső Vibratone Quartet

2024-07-16 20:30 Táncpark

LATIDOS FLAMENCOS

FlamenCorazónArte Táncszínház

Mindig is szerettem volna valami szépet, újat alkotni

 

 

- Ha választhatnál a színházi mesterségek közül, melyik lenne az és miért? Jelmeztervező, sminkmester, táncművész, koreográfus/rendező?

- Valószínűleg sminkmester. Bámulatos, ahogyan egy profi sminkes dolgozik, kihangsúlyozza az arcvonásokat, vagy éppen elfedi azokat, kiemeli a szemeket. Alkot, akár egy rendező egy új színházi darabot, összhangot teremt a jelmez és frizura között. Mindig is szerettem volna megtanulni sminkelni, alkotni valami szépet, újat, valami mást.

- Szerinted miért jó a Táncszínház csapatában dolgozni?

Jó pár éve már, hogy a Táncszínház csapatában dolgozom. A legelején nagyon féltem és izgultam, hogy sikerül-e beilleszkedni, hogyan fogadnak majd el munkatársaim, és vajon megfelelően tudom-e elvégezni a rám bízott feladatokat. Voltak nehéz pillanatok, ám a csapat, amelyben dolgozom, nagyon sokat segített, kedvesen fogadtak, és rövid időn belül teljes értékű tagnak érezhettem magamat. Az elmúlt időszakban sokat tanultam a kollégáimtól, szakmailag rengeteget fejlődtem.

- Mi volt az első táncszínházi élményed?

- Először a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Tündérmese című darabját láttam a családommal a Táncszínházban. Bevallom, kicsit tartottam tőle, hogy az ötéves kislányom nem tudja majd nyugodtan végignézni az előadást, de az első öt perc után a szeme csillogása elárulta, hogy mennyire élvezi a produkciót. A kedvenc szereplőjét, aki a boszorkányt alakította a történetben, a mai napig is örömmel emlegeti.

 

Kosik Regina, kontroller

KIM NKA Millenaris Eisberg