Ugrás a tartalomra

2024-06-24 10:00 Kamaraterem

Ringató napok

Gáll Viktória Emese

2024-06-24 18:00 Terasz

Taste of Swing

Pepita Tánc és Rekreációs Egyesület

2024-06-24 19:00 Előtér

Szentivánéj - Jazz Session

Pepita Tánc és Rekreációs Egyesület

A bemutatóra mindig sikerül közös nevezőre jutni

 

Mi volt az első táncszínházi élményed?
Amikor 2008-ban láttam az Experidance Ezeregyév című produkcióját, nagy hatással volt rám. Magával ragadott az egész történet, a szép jelmezek és természetesen a fantasztikus fénytechnika. Nagyon tetszik, ahogy Szimeiszter Balázs fénytechnikus használja a mozgófejes intelligens lámpákat. Nemcsak az előadást dobja fel, hanem teljesen elvarázsolja, és egy fantasztikus csodavilágba repíti a nézőket.

Megosztanál velünk egy-két kulisszatitkot a saját területedről?
A koreográfusoknak sem mindig megy az, hogy elmondják, mit szeretnének a világításban látni, kifejezni és érzékeltetni a színpadon. Gyakran csak olyan instrukciókat adnak a fénypultosnak, hogy szép fényeket szeretnének. Ilyenkor egy kicsit feladják a leckét, hiszen nem biztos, hogy ami például nekem tetszik, az megfelel az alkotónak is, ám a bemutatóra mindig sikerül közös nevezőre jutni.

Ha saját táncművet rendezhetnél, mi lenne a témája és miért?
Valószínűleg egy motoros fesztivál eseményeit próbálnám a színpadon bemutatni, és a zenei alapot az Omega együttes számaiból válogatnám össze. Ez a két dolog nagyon közel áll hozzám, imádom a motorokat, na meg az Omegát!  

Kovács Béla, világosító

KIM NKA Millenaris Eisberg