Ugrás a tartalomra

2024-07-14 20:30 Táncpark

„A művészet esszenciája...”

Sivasakti Kalánanda Táncszínház

2024-07-15 20:30 Táncpark

ESSZENCIA

Feledi János – Feledi Project - Oláh Dezső Vibratone Quartet

2024-07-16 20:30 Táncpark

LATIDOS FLAMENCOS

FlamenCorazónArte Táncszínház

Világ életemben szinte kizárólag a film és a színház világa érdekelt

- Hogyan kerültél a Táncszínházhoz?

-2006 nyarán munkahelyváltáson gondolkoztam, kapóra jött egy hirdetés, amelyben titkárt kerestek: ez volt a Magyar Táncművészek Szövetsége. Itt dolgoztam egy éve, amikor a Nemzeti Táncszínház pályázatokkal is foglalkozó munkatársnője elment, ezzel párhuzamosan pedig a Táncszínház akkori igazgatónője, Török Jolán felajánlotta ezt a megüresedő állást. Így lettem 2007 szeptemberétől a Nemzeti Táncszínház munkatársa, művészeti menedzser pozícióban. 

 

- Ha választhatnál az alábbi színházi mesterségek közül, melyik lenne az és miért? Jelmeztervező, táncművész, sminkmester, koreográfus/rendező

- Világ életemben szinte kizárólag a film és a színház világa érdekelt, azon belül is a színfalak mögötti világ: hogyan jön létre az előadás, mennyi háttérmunkás, szakember munkája, kitartása és tehetsége szükséges ahhoz, hogy estéről-estére összeálljon az aznapi produkció. Így ha választanom kellene, most is azt mondanám, hogy olyan munkakört választanék, amely közvetve/közvetlenül segíti, támogatja az előadás, a produkció létrejöttét. Ha pedig a ?játék kedvéért" kizárólag a megnevezett szakmákból választhatnék, akkor a sminkmesteri hivatást választanám. 

 

- Melyik a kedvenc időszakod az évadban és miért?

Az egész színházi évadot szeretem: a szeptembertől-júniusig tartó időszakot azért, mert folyamatosan történik valami, újabb és újabb bemutató, előadás és fesztivál zajlik. A nyári időszakot pedig azért, mert lehetőség nyílik külső helyszínen játszani. Az esti, szabadtéren zajló előadás, az esti fények látványa mind-mind csodálatos élményt nyújtanak a nézőknek és nekünk is.

Lőrik-Nagy Katalin, pályázatokért felelős művészeti menedzser

 

 

KIM NKA Millenaris Eisberg