Ugrás a tartalomra

2024-06-24 10:00 Kamaraterem

Ringató napok

Gáll Viktória Emese

2024-06-24 18:00 Terasz

Taste of Swing

Pepita Tánc és Rekreációs Egyesület

2024-06-24 19:00 Előtér

Szentivánéj - Jazz Session

Pepita Tánc és Rekreációs Egyesület

Egerházi Attila

Amióta az eszemet tudom, mindig színművész akartam lenni. Ennek érdekében, egy évet töltöttem a Nemzeti Színház Stúdiójában, ahol olyan kiváló mesterektől tanulhattam a színész mesterséget és beszédtechnikát, mint Bodnár Sándor és Montágh Imre.
Fiatal koromban rendszeresen sportoltam és hat évig tanultam zenét, klasszikus gitározni.
Életem első balett óráját Jeszenszky Endre mester Semmelweis utcában működő iskolájában vettem, ahol a Jeszenszky társulat próbáját is megtekintettem. Azonnal eldöntöttem, hogy táncművészettel fogok foglalkozni. Ugyanis ez a rendkívül komplex művészeti ág magában foglalja a zeneművészetet, színművészetet és sportot. Azóta, immáron több négy évtizede nem hagytam abba a tánccal való foglalatosságot.
A testbeszéd, a tánc és a zene az emberiség egyetemes nyelve, legősibb kommunikációs formája. Amikor a színművészet helyett a táncművészetet választottam hivatásomul, ez az ősi nyelv szólított meg és a táncművészet egyedül álló komplexitása vonzott.
A tánc által láthatóvá lehet tenni a láthatatlant, a szavakkal kimondhatatlan, megfogalmazhatatlan dolgokat, egyúttal láthatóvá lehet tenni a zenét.

Az élet mozgás, a tánc maga az élet.

__________

Harangozó Gyula-díj
Jeszenszky Endre- díj
Divadelni Novín művészeti díj (Csehország)
A Magyar Érdemrend Lovagkeresztje

Székesfehérvári Balett Színház

 

KIM NKA Millenaris Eisberg