Ugrás a tartalomra

2023-12-07 15:00 Nagyterem

Rumini

Inversedance - Fodor Zoltán Társulat

2023-12-08 10:00 Kamaraterem

Ringató foglalkozás – Vedd ölbe, ringasd, énekelj!

Gáll Viktória Emese

2023-12-08 10:45 Kamaraterem

Ringató foglalkozás – Vedd ölbe, ringasd, énekelj!

Gáll Viktória Emese

Lenyűgöz, ahogyan a táncművészek uralják a testüket

Hogyan kerültél a Táncszínházhoz? 

- 1996-tól foglalkozom kiadvány szerkesztéssel, nyomdai előkészítéssel, illetve számítógépes grafikai tervezéssel. Ezekben az években kollégáimmal nemzetközi reklámügynökségeknek dolgoztunk. Később egyéni vállalkozóként is próbáltam érvényesülni. Volt időszak, egészen pontosan 2011 körül, amikor eltávolodtam ettől a vonaltól, hogy egy egészen más területen próbáljam ki magam. Ekkor lépett az életembe a fitness, a személyi edzés, és csoportos órák keretében Spinning edzéseket tartottam. 2017 nyarán, egy kedves barátom és most már kollegám, Szegi Amondó vezető grafikus megkeresésére jöttem a Táncszínházba, hogy besegítsek az évadkezdés előtti grafikai munkákba. Pár hónappal később Ertl Péter igazgató úr ajánlatára beléptem ebbe a  nagyszerű csapatba.

 

Ha színpadra léphetnél bármelyik együttes darabjában, melyik lenne az és miért?

- Amennyiben lenne rá lehetőségem, a Szegedi Kortárs Balett Carmina Burana című darabjában lépnék színpadra, ugyanis volt alkalmam egyszer a backstageből nézni az előadást. Lenyűgöz az, ahogyan a táncművészek uralják a testüket. Csodálom az erejüket és állóképességüket, amit a kulisszák mögött közelről is megtapasztalhattam. Azért is választanám ezt a darabot, mert pontosan tudom, hogy kondicionális és koordinációs képességek szempontjából milyen erőfeszítést kívánna tőlem a felkészülés egy ilyen előadásra. Erre a kihívásra rendszeres edzésekkel akár több évet is készülnék. 

 

Szerinted, miért jó a Táncszínház csapatában dolgozni?

- Kezdetektől fogva nagyon jól érzem magam a Táncszínházban, a kollégáimmal egyből megtaláltuk a közös hangot. Folyamatosan azt érzem, hogy megbecsülik a munkámat, ami rendkívül inspiráló számomra.

 

Havasi Gábor, grafikus

Gábor kedvenc zenéi a Spotifyon

KIM NKA Millenaris Eisberg