Ugrás a tartalomra

2024-06-24 10:00 Kamaraterem

Ringató napok

Gáll Viktória Emese

2024-06-24 18:00 Terasz

Taste of Swing

Pepita Tánc és Rekreációs Egyesület

2024-06-24 19:00 Előtér

Szentivánéj - Jazz Session

Pepita Tánc és Rekreációs Egyesület

Moussa Ahmed

Magyar származású, de édesapám révén egyiptomi gyökerekkel is rendelkező néptáncos vagyok. 2014-ben világrekordot jelentő 41 leütést értem el másodpercenként, és ezzel a világ leggyorsabb néptáncosa lettem. Korábban már olyan helyeken nyílt lehetőségem a magyar kultúra képviseletére, mint a Buckingham Palota, a riói olimpia, valamint a pekingi parlament.
A bennem élő két kultúra kettősségéből hoztam létre az Urban Verbunkot, melynek művészeti vezetője vagyok és amely irányításom alatt az elmúlt évek során maga is kulturális exportcikké vált.
Az általam létrehozott táncstílus a több száz éves folklór eredetiségére épül. Hitvallásunk a hagyomány és innováció ötvözésével olyan táncprodukciók létrehozása, melyek egyedülálló érzéseket váltanak ki a közönségből.
Harangozó Gyula-díjas táncművészként és koreográfusként küldetésemnek érzem azt, hogy én magam, a táncosaim és a környezetem anyanyelvi szinten elsajátítsa a Kárpát-medencei folklórt és néptánckultúrát, valamint hogy ezt a hagyományos kultúrát olyan körökbe juttassam el, ahol eddig még nemhogy nem elterjedt, de nem is ismert.

__________

Harangozó Gyula-, Junior Príma-, és Bezerédj-díjas táncművész, koreográfus, érdemes művész

Urban Verbunk 

 

 

KIM NKA Millenaris Eisberg