Ugrás a tartalomra

2023-12-10 19:00 Nagyterem

Budapesti bemutató - Szentivánéji álom

Kecskemét City Balett - Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház

2023-12-15 10:00 Kamaraterem

Ringató foglalkozás – Vedd ölbe, ringasd, énekelj!

Gáll Viktória Emese

2023-12-15 10:45 Kamaraterem

Ringató foglalkozás – Vedd ölbe, ringasd, énekelj!

Gáll Viktória Emese

Moussa Ahmed

Magyar származású, de édesapám révén egyiptomi gyökerekkel is rendelkező néptáncos vagyok. 2014-ben világrekordot jelentő 41 leütést értem el másodpercenként, és ezzel a világ leggyorsabb néptáncosa lettem. Korábban már olyan helyeken nyílt lehetőségem a magyar kultúra képviseletére, mint a Buckingham Palota, a riói olimpia, valamint a pekingi parlament.
A bennem élő két kultúra kettősségéből hoztam létre az Urban Verbunkot, melynek művészeti vezetője vagyok és amely irányításom alatt az elmúlt évek során maga is kulturális exportcikké vált.
Az általam létrehozott táncstílus a több száz éves folklór eredetiségére épül. Hitvallásunk a hagyomány és innováció ötvözésével olyan táncprodukciók létrehozása, melyek egyedülálló érzéseket váltanak ki a közönségből.
Harangozó Gyula-díjas táncművészként és koreográfusként küldetésemnek érzem azt, hogy én magam, a táncosaim és a környezetem anyanyelvi szinten elsajátítsa a Kárpát-medencei folklórt és néptánckultúrát, valamint hogy ezt a hagyományos kultúrát olyan körökbe juttassam el, ahol eddig még nemhogy nem elterjedt, de nem is ismert.

__________

Harangozó Gyula-, Junior Príma-,
és Bezerédj-díjas táncművész, koreográfus

Urban Verbunk 

 

 

KIM NKA Millenaris Eisberg