Ugrás a tartalomra

2024-07-14 20:30 Táncpark

„A művészet esszenciája...”

Sivasakti Kalánanda Táncszínház

2024-07-15 20:30 Táncpark

ESSZENCIA

Feledi János – Feledi Project - Oláh Dezső Vibratone Quartet

2024-07-16 20:30 Táncpark

LATIDOS FLAMENCOS

FlamenCorazónArte Táncszínház

Zs. Vincze Zsuzsa

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes  szakmai vezetőjeként fontosnak érzem, hogy minden ember megismerje saját népének hagyományos tánc- és zenei kultúráját (hiszen csak azt tudjuk megszeretni igazán, amit megismertünk), és hogy ezen ismeretek révén mindenki átélhesse és megtapasztalhassa a közösséghez, a nemzethez tartozás felemelő érzését. E nemes cél mellett nagy múltú, hivatásos táncegyüttesünk másik küldetése, hogy maradandó művészi értéket teremtett, sokszínű repertoárjával méltón képviselje a magyar színpadi táncművészetet itthon és külföldön egyaránt.

Az itt létrejött előadások mindegyike, kivétel nélkül az együttes tagjainak elkötelezett szeretetéről tanúskodik népi kultúránk gazdagsága, szépsége ugyan önmagában is lenyűgöző lehet a nézők számára, mégis, akár a drágakőnek, szüksége van egy művészi "foglalatra", amellyel színpadra álmodjuk közös kincsünket, egyedülálló nemzeti örökségünket.

Büszkék vagyunk az együttesünkre, az itt dolgozó fiatal táncosokra és a zenészekre, a komoly és elmélyült munkára, amely során igyekszünk olyan alkotásokat létrehozni, amelyekben megmutatkozhat a Magyar Nemzeti Táncegyüttes tagjainknak művészi tehetsége és rendkívüli szakmai felkészültsége.

__________

Kossuth- és Harangozó Gyula-díjas táncművész, koreográfus, érdemes művész, a Magyar Köztársaság Érdemrend Lovagkeresztjének kitüntettje

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

KIM NKA Millenaris Eisberg